Dokazana kvaliteta

Dokazana kvaliteta
Dokazana kvaliteta

Dokazana kvaliteta je oznaka nacionalne sheme kvalitete, čije je funkcija informirati potrošače o dodanoj vrijednosti tih proizvoda, te zaštititi proizvođače od nepoštenih proizvođačkih i trgovačkih praksi. Sustav je uspostavilo Ministarstvo poljoprivrede, s ciljem postizanja veće prepoznatljivosti i promocije prehrambenih proizvoda više kvalitete i kontroliranog podrijetla.

Svojstva proizvoda koji nose oznaku Dokazana kvaliteta proizlaze iz načina proizvodnje, prerade, kvalitete sirovine i sastojaka ili gotovog proizvoda, a temelje se na objektivnim i mjerljivim kriterijima.

Ti kriteriji podliježu neovisnoj kontroli, koju kao ovlašteno kontrolno tijelo provodimo kod proizvođača, koji označavanjem svojih proizvoda znakom Dokazana kvaliteta komuniciraju kontroliranu kvalitetu.

Ovlaštenje od Ministarstva poljoprivrede RH za rad u kontroli i certifikaciji proizvoda s oznakom Dokazana kvaliteta imamo od 2021. godine, te smo akreditirani smo kod Hrvatske akreditacijske agencije prema međunarodnoj normi HRN EN ISO/IEC 17065:2013, koja se odnosi na rad certifikacijskih tijela za proizvode.

Za sve informacije obratite se s povjerenjem na:

Povjerenje naših klijenata nas obavezuje

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice