CERTIFIKACIJA

PROIZVODA

Certifikacija proizvoda odnosi se na provođenje svih kontrolnih aktivnosti i aktivnosti certifikacije, kako bi proizvodi koji komuniciraju određenu dodanu vrijednost na tržištu u potpunosti udovoljavali svim propisanim zahtjevima za takve proizvode i omogućavali visoku razinu vjerodostojnosti u komunikaciji s kupcem.

Kontrolne aktivnosti uključuju provedbu nadzora proizvodnje, pripreme, prerade i svih drugih aktivnosti manipulacije proizvodima, a uključuju terenske kontrole, kontrolu dokumentacije u ukupnom slijedu proizvodnih koraka, kao i potvrdu sukladnosti rezultata laboratorijskih ispitivanja, čiji cilj je utvrđivanje sukladnosti s propisanim parametrima. Certifikacijski postupak uključuje provjeru svih nalaza, njihovu sveobuhvatnu analizu, te se zaključuje izdavanjem potvrde o sukladnosti, certifikata, dokumenta kojim se na tržištu dokazuje kontrolirana kvaliteta i status.

Za aktivnosti certifikacije proizvoda akreditirani smo kod Hrvatske akreditacijske agencije prema normi HRN EN ISO/IEC 17065. Sve se aktivnosti provode uvažavajući načela osposobljenosti, transparentnosti, objektivnosti i dosljednosti.

Ponosni član

Ekološka poljoprivreda i proizvodnja

Certifikacija ekoloških proizvoda odnosi se na provedbu kontrolnih aktivnosti i aktivnosti certifikacije proizvoda (ranije: stručni nadzor u ekološkoj poljoprivredi) ekoloških proizvodnih površina, te proizvoda koji se označavaju eko markicom.

Oznake izvornosti i zemljopisnog podrijetla

Od 2006. godine ovlašteni smo kao certifikacijsko tijelo/delegirano tijelo za potvrđivanje sukladnosti poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda sa zaštićenom oznakom izvornosti ZOI i zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla ZOZP, u skladu s nacionalnom i europskom regulativom na tom području.

Dokazana kvaliteta

Dokazana kvaliteta je oznaka nacionalne sheme kvalitete, čije je funkcija informirati potrošače o dodanoj vrijednosti tih proizvoda, te zaštititi proizvođače od nepoštenih proizvođačkih i trgovačkih praksi. Sustav je uspostavilo Ministarstvo poljoprivrede, s ciljem postizanja veće prepoznatljivosti i promocije prehrambenih proizvoda više kvalitete i kontroliranog podrijetla.

Eko Gastro

Eko Gastro standard razvili smo 2020. godine kao vlastiti standard, želeći premostiti ugostiteljima put prema certifikaciji ekološke hrane i jela koje služe. Ovaj jedinstveni standard daje mogućnost objektima da svojim gostima jasnije komuniciraju da su sastojci jela, njihova priprema, čuvanje i služenje provedeni na način koji uvažava i podržava održivost, te naglase svoje opredjeljenje za odgovorno, održivije i zelenije poslovanje.

NaTrue

NaTrue je međunarodna neprofitna organizacija, osnovana 2007. godine u Belgiji, koja je razvila standard za prirodnu i ekološku kozmetiku. Ovaj standard postavlja visoke kriterije za certifikaciju kozmetike, čiji sastojci, proizvodne metode i kvaliteta daju garanciju transparentnosti i pouzdanosti za potrošače, jer im pomaže da lakše prepoznaju prave prirodne i ekološke kozmetičke proizvode.

Regionalne i privatne oznake

Prilikom označavanja poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda nekom od regionalnih ili privatnih oznaka prema posebno razvijenom standardu, provodimo kontrolne aktivnosti takve proizvodnje kod proizvođača, koji takvu oznaku koriste ili namjeravaju koristiti.

Za sve informacije obratite se s povjerenjem na:

Povjerenje naših klijenata nas obavezuje

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice