Eko Gastro

Eko Gastro

Eko Gastro standard razvili smo 2020. godine kao vlastiti standard, želeći premostiti ugostiteljima put prema certifikaciji ekološke hrane i jela koje služe.

Ovaj jedinstveni standard daje mogućnost objektima da svojim gostima jasnije komuniciraju da su sastojci jela, njihova priprema, čuvanje i služenje provedeni na način koji uvažava i podržava održivost, te naglase svoje opredjeljenje za odgovorno, održivije i zelenije poslovanje. Certificirane ekološke namirnice imaju ograničen utjecaj na okoliš, budući da ekološka proizvodnja potiče odgovorno korištenje energije i prirodnih resursa, održavanje bio-raznolikosti i očuvanje ekološke ravnoteže, te povećanje plodnosti tla, održavanje kvalitete vode i visoke standarde dobrobiti životinja.

Standard je razvijen jer se regulativa koja definira područje ekološke proizvodnje ne odnosi se na ugostiteljstvo, pripremu i posluživanje hrane.

U Eko Gastro standardu razvili smo pet razina certifikacije, ovisno o vrijednosnom udjelu ekoloških sirovina u odnosu na ukupni trošak sirovina. Kontrola se provodi tijekom čitave godine, uvažavajući i sezonalnu ponudu.

Marketinška prednost, koju Eko Gastro standard nudi ugostiteljima, daje njihovim gostima neovisno provjerene informacije o korištenim namirnicama, mogućnost izbora i olakšavanje provedbe zdravih navika, koje primjenjuju u vlastitom domu i kuhanju.

Za sve informacije obratite se s povjerenjem na:

Povjerenje naših klijenata nas obavezuje

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice