CERTIFIKACIJA
PROIZVODA
Certifikacija proizvoda odnosi se na provođenje svih kontrolnih aktivnosti i aktivnosti certifikacije, kako bi proizvodi koji komuniciraju određenu dodanu vrijednost na tržištu u potpunosti udovoljavali svim propisanim zahtjevima za takve proizvode i omogućavali visoku razinu vjerodostojnosti u komunikaciji s kupcem.
Kontrolne aktivnosti uključuju provedbu nadzora proizvodnje, pripreme, prerade i svih drugih aktivnosti manipulacije proizvodima, a uključuju terenske kontrole, kontrolu dokumentacije u ukupnom slijedu proizvodnih koraka, kao i potvrdu sukladnosti rezultata laboratorijskih ispitivanja, čiji cilj je utvrđivanje sukladnosti s propisanim parametrima. Certifikacijski postupak uključuje provjeru svih nalaza, njihovu sveobuhvatnu analizu, te se zaključuje izdavanjem potvrde o sukladnosti, certifikata, dokumenta kojim se na tržištu dokazuje kontrolirana kvaliteta i status.
Za aktivnosti certifikacije proizvoda akreditirani smo kod Hrvatske akreditacijske agencije prema normi HRN EN ISO/IEC 17065. Sve se aktivnosti provode uvažavajući načela osposobljenosti, transparentnosti, objektivnosti i dosljednosti.
Ekološka poljoprivreda i proizvodnja
Oznake izvornosti i zemljopisnog podrijetla
Od 2006. godine ovlašteni smo kao certifikacijsko tijelo/delegirano tijelo za potvrđivanje sukladnosti poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda sa zaštićenom oznakom izvornosti ZOI i zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla ZOZP, u skladu s nacionalnom i europskom regulativom na tom području.
Dokazana kvaliteta
Dokazana kvaliteta je oznaka nacionalne sheme kvalitete, čije je funkcija informirati potrošače o dodanoj vrijednosti tih proizvoda, te zaštititi proizvođače od nepoštenih proizvođačkih i trgovačkih praksi. Sustav je uspostavilo Ministarstvo poljoprivrede, s ciljem postizanja veće prepoznatljivosti i promocije prehrambenih proizvoda više kvalitete i kontroliranog podrijetla.
Eko Gastro
Eko Gastro standard razvili smo 2020. godine kao vlastiti standard, želeći premostiti ugostiteljima put prema certifikaciji ekološke hrane i jela koje služe. Ovaj jedinstveni standard daje mogućnost objektima da svojim gostima jasnije komuniciraju da su sastojci jela, njihova priprema, čuvanje i služenje provedeni na način koji uvažava i podržava održivost, te naglase svoje opredjeljenje za odgovorno, održivije i zelenije poslovanje.
NaTrue
NaTrue je međunarodna neprofitna organizacija, osnovana 2007. godine u Belgiji, koja je razvila standard za prirodnu i ekološku kozmetiku. Ovaj standard postavlja visoke kriterije za certifikaciju kozmetike, čiji sastojci, proizvodne metode i kvaliteta daju garanciju transparentnosti i pouzdanosti za potrošače, jer im pomaže da lakše prepoznaju prave prirodne i ekološke kozmetičke proizvode.
Regionalne i privatne oznake
Prilikom označavanja poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda nekom od regionalnih ili privatnih oznaka prema posebno razvijenom standardu, provodimo kontrolne aktivnosti takve proizvodnje kod proizvođača, koji takvu oznaku koriste ili namjeravaju koristiti.